Kaukolämmön tuotantoa Suomessa – tee ekologinen ja vaivaton valinta

Ota yhteyttä

Latvaenergia Oy on kaukolämmön tuotantoon erikoistunut yritys Pohjois-Pohjanmaalta. Saat meiltä sinulle helppoa ja ekologisesti tuotettua lämpöä. Käytämme lämmöntuotannossa paikallista uusiutuvaa energiaa – puuta.

Vaivaton kaukolämpö tarpeidesi mukaan

Olemme kaukolämmön tuotantoon erikoistunut energia-alan yritys. Meillä on neljä kaukolämpölaitosta, joiden tuottamaa lämpöä myymme erilaisten asiakkaiden tarpeisiin: yrityksille, julkiselle sektorille ja kotitalouksille.

 

Moni asiakkaistamme valitsee tuottamamme kaukolämmön sen helppouden takia. Kaukolämpö on asiakkaalle erittäin huoleton lämmitysvaihtoehto, sillä me kaukolämpöyhtiönä vastaamme lämmön toimittamisesta asiakkaan lämmönjakohuoneeseen saakka. Siten asiakas ei tarvitse kattiloita, varaajia, lämpöpumppuja tai esimerkiksi polttoainesäiliöitä.

 

Kerromme mielellämme lisää kaukolämmöstämme. Ota yhteyttä!

Yhteystiedot

Ekologisesti tuotettua energiaa

Käytämme kaukolämmön tuottamiseen pääasiassa kotimaista, lähellä kasvanutta puuta. Paikallinen puu on polttoaineena monin tavoin ekologinen valinta: se on uusiutuva raaka-aine eikä sen kuljettamiseen kulu suuria energiamääriä.

 

Ostamme puuta esimerkiksi harvennettavista metsistä. Näin energiaksi käyttämiemme puiden tilalle kasvaa uusia puita. Pidämme siis huolta siitä, että puuta voi jatkossakin kasvaa pitämään yllä pitkäaikaista hiilidioksiditasapainoa.

 

Kasvaessaan puu sitoo itseensä ilmakehän hiilidioksidia sen määrän, minkä se palaessaan vapauttaa takaisin ilmakehään. Biopolttoaineista, kuten puusta, ei synny rikkidioksidia, ainoastaan typen oksideja ja hiukkaspäästöjä.

Kysy lisää

Raaka-ainetta paikallisista metsistä

Ostamme kaukolämmöntuotannossa käyttämäämme puuta suoraan paikallisilta maanomistajilta eri puolilta Pohjois-Pohjanmaata. Energian lähteeksi käyvät niin kokopuu kuin ranka, kannot ja hakkuutähdekin.

 

Ostamme energiapuuta sekä pysty- että hankintakaupalla. Hankintakaupassa myyjä hakkaa ja kuljettaa puun tienvarteen. Pystykaupassa ostaja kaataa, kuljettaa ja hakettaa energiapuun. Pystykauppa on myyjälle vaivattomin vaihtoehto ja sitä käytetäänkin erityisesti nuoren metsän kunnostuskohteissa.

 

Onko sinulla metsää, jota haluaisit harventaa? Haluatko myydä meille energiapuuta lämmön lähteeksi?

Lue lisää energiapuukaupasta